Evenimente organizate de Primarie

PROGRAM ACTIVITATI 1 DECEMBRIE

PROGRAM ACTIVITATI 1 DECEMBRIE

1. BOBOTEAZA – 7 Ianuarie 

Acest eveniment se organizeaza in doua etape. Prima etapa cuprinde slujba religioasa in care se aminteste de botezul Domnului si la sfarsitul careia se sfintesc apele cu care se boteaza oamenii, casele acestora dar si caii – la portile bisericilor.
In comuna noastra avem un luciu de apa – Lacul Galatui – unde preotul face o noua slujba pentru sfintirea apei, la sfarsitul careia va arunca in apa o cruce din lemn, pe care o vor recupera din apa tineri curajosi.
A doua etapa cuprinde concursul cabalin, in care, cele mai frumoase exemplare se intrec in frumusete, gratie si forta. Castigatorii (cai si calareti), sunt premiati.

2. ZIUA INTERNATIONALA A COPILULUI – 1 Iunie 

O zi deosebita pentru cei ce reprezinta generatia viitoare. La scoala se organizeaza diferite concursuri sportive – cu premii. La caminul cultural, in cinstea copiilor are loc un program cultural – artistic la care protagonistii sunt tot ei.

3. 
ZIUA COMUNEI – 21. 05.2009

Aceasta manifestare are loc intr-o zi speciala din punct de vedere religios – Sf. Constantin si Elena. O zi aflata sub protectia a doua divinitati. Prin urmare programul zilei incepe cu slujba religioasa specifica si se continua cu o serie de concursuri – fotbal, alergari, handbal si altele. Ziua se incheie cu recitaluri sustinute de diferite ansabluri si interpreti folclorici precum si de muzica usoara.

4. 
ZIUA NATIONALA A ROMÂNIEI – 1 Decembrie 

Activitatea este impartita in doua etape. Prima, in care se depun coroane de flori la mormântul eroilor, din curtea bisericii din satul Galatui . 
A doua etapa consta intr-un spectacol artistic sustinut de elevii din comuna, cu poezii, cantece si scenete specifice evenimentului,

5. ,,Uite, vine Mos Craciun!”- activitate prilejuita de sarbatorile Craciunului – 24 Decembrie 

Este ziua cea mai asteptata de catre copii si nu numai. 
Din aceasta zi se simte apropierea colindelor bucuria copiilor. Cu mic cu mare, sala caminului cultural devine neincapatoare in asteptarea lui Mos Craciun. Asa stau cuminti, si vizioneaza programul artistic specific acestei perioade (colinde, poezii, scenete, cantece, dansuri etc.). 
La finalul programului mosul obosit dar multumit – imparte cadouri tuturor copiilor si de fiecare data le doreste ca anul viitor sa-i gaseasca mai frumosi, mai cuminti si cu rezultate mai bune la invatatura. 

Comments are closed.